Cotonien kevätpäivät järjestettiin Jyväskylässä Oikarin tilalla 4.-5.4. Lähdimme lauantaiaamuna ajelemaan Noormarkusta puoli seitsemän aikoihin Sadun + neljän cotonin (Onni, Ode, Hippu ja Lupsi) kanssa kohti Jyväskylää. Tampereelta otimme vielä Kirsin kyytiimme, mutta häneltä ei tullut koiraa mukaan. Olimme perille puoli 11 aikoihin. Paikalle oli saapunut jo muutamia ihmisiä cotoneineen ja koko ajan heitä tuli lisää.

1239525004_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin vuorossa oli tervetuliaiskahvit, joiden jälkeen alkoi valmistautuminen open show'hun. Ilmoitin Onnin showluokkaan, johon kuuluivat näyttelyissä palkitut. Onni ei sijoittunut neljän parhaan joukkoon.

Ilma oli melko kylmä ja satoi räntää, mutta se ei haitannut menoa. Paikka oli erittäin hieno ja sopi hyvin tälläisen tapahtuman järjestämiseen! Pihapiirissä oli muutama vanha maalaisrakennus ja pihassa oli hyvin tilaa koirille. Ne pääsivätkin useaan otteeseen juoksemaan vapaina pihassa. Välillä kävimme myös pienillä lenkeillä lähimaastossa.

1239525126_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Myöhemmin iltapäivällä järjestettiin yhdistyksen sääntömääräinen kevätvuosikokous. Oli mielenkiintoista olla kuuntelemassa, kun siellä puhuttiin paljon cotoneiden tämänhetkisestä tilasta ja niiden jalostuksesta. Sain itsekin taas innostuksen alkaa ottaa enemmän selvää asioista, ja kokouksessa käsitellyt asiat laittoivat miettimään. Kokous venyikin yli kaksi tuntia kestäväksi, kun saatiin niin paljon keskustelua aikaiseksi.

Illalla grillasimme vielä makkaraa ja istuimme saunakamarissa juttelemassa. Sieltä sitten vähitellen porukka lähti viemään koiria vielä pihalle ja sen jälkeen nukkumaan. Yö sujui melko rauhallisesti. Ode alkoi neljän aikoihin vinkua jotain, mutta sekin loppui pian. Kuuden jälkeen vein Onnin, Oden, Hipun ja Lupsin pihalle, ja sen jälkeen ne olivatkin ihan rauhattomia. Aina jos jostain kuului pienikin ääni, jonkun piti aloittaa haukkuminen.

1239525228_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina ohjelmassa oli jalostustarkastus sekä näyttely- ja tokokoulutusta. Olin Oden kanssa näyttelykoulutuksessa, jossa Anu antoi hyviä vinkkejä näyttelykehiin. Tein Oden kanssa myös muutaman tokoliikkeen. Onninkin kanssa itsekseni tokoilin välillä, että se sai ajatuksensa pois ihanasta Bambi-tyttösestä. Onni (ja Odekin) rakastui Bambiin viikonloppuna ihan täysin! Onni kulki koko ajan Bambin perässä ja alkoi haukkumalla komentaa sitä, kun Bambi ei ollut ihan yhtä innokas lähempään tuttavuuteen kuin Onni. ;)

Sunnuntaina oli paljon "vapaa-aikaa", joten koirat pääsivät paljon olemaan muiden kanssa vapaana pihalla. Kevätpäiville oli tullut enemmän narttuja kuin uroksia, joten Odekin sai olla paljon muiden kanssa, kun ei tarvinnut pelätä, että se alkaisi rähjäämään muille. Pari kertaa se rähähti joillekin uroksille, mutta sen jälkeen piti vain katsoa, ettei se päässyt niiden kanssa samaan aikaan vapaaksi. Onni tuli tavalliseen tapaansa hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. :)

Oli todella kiva päästä mukaan tälläiseen tapahtumaan, ja oli hienoa, että tälläinen saatiin järjestettyä! Suuret kiitokset siis järjestäjille sekä muille mukana olleille ihanasta viikonlopusta!!

1239525292_img-d41d8cd98f00b204e9800998e