Nyt on ollut Onnin vuoro käydä muutamassa koiratapahtumassa. Lauantaina 24.10. suuntasimme Hämeenlinnaan ryhmänäyttelyyn, jossa cotoneilla oli tuomarina Tatjana Urek. Cotoneita oli ilmoitettu näyttelyyn 23. Onni oli avoimessa luokassa kolmen muun uroksen kanssa. Onni esiintyi mielestäni oikein hienosti taas. Kesällä kuumissa ulkonäyttelyissä esiintyminen ei ollut niin hyvää, mutta nyt taas meni oikein hienosti. :) Onni sai erinomaisen ja oli luokkansa kolmas. Paras uros -luokassa tuli vielä 4. sija. :)

"Good size. Correct head & expression. Correct bite. Strong neck. Correct topline & tailset. Good depth of the chest. He could have longer body. Correct angulations. A little bit too silky coat. He could move with a little bit more drive from behind." -> AVO ERI3 PU4

   

Seuraavana päivänä oli vuorossa tokokisa kahden vuoden tauon jälkeen! Itselläni ei ollut oikeastaan minkäänlaisia odotuksia kisan suhteen. Aikaisemmin Onni on treeneissä mennyt hyvin, mutta kisoissa kiinnostus on pyöreä nolla. Niin oli nytkin. Tulokseksi saimme avoimesta luokasta vaivaiset 81 pistettä. Parin vuoden kisatauko ei siis ole näköjään muuttanut Onnin käyttäytymistä millään tavalla, joten se saa jäädä tästä lajista varhaiseläkkeelle. :) Jatkamme tokon treenaamista vain omaksi iloksemme.

  

Onni onkin päässyt treenailemaan tokoa aina, kun Odella on agilitytreenit. Ode menee agilityssä melko hyvin, ja tarkoituksena olisi mennä ensi vuonna virallisiin kisoihin kokeilemaan, miten käy. Aloitimme nyt myös kuusi kertaa kestävän tokokurssin, jolla käyn varmaan molempien kanssa, mutta Oden kanssa enemmän, jos vaikka sekin vielä joskus pääsisi kilpailemaan tokossakin! :)

Vaikka Onni ei enää tokokisoihin pääse, siltäkään eivät harrastukset lopu. Onnista nimittäin tuli viime viikonloppuna Suomen Kennelliiton kaverikoira! Nyt pääsemme tekemään vierailukäyntejä esim. vanhainkoteihin tai kouluihin, kunhan vain saamme toiminnan alkuun ja löydämme sopivia vierailukohteita. :) Kaverikoirana Onni pääsee toivottavasti piristämään monen ihmisen arkea!

 

Muutama uusi yhteiskuva vielä Onnista ja Odesta. :)